zaterdag 31 augustus 2013

Lichten uit, spots aan bij Hoezo Anders!

Stichting Hoezo Anders wilt het leven voor jongeren met een onzichtbare ziekte simpelweg wat makkelijker maken. Dat doen ze door bloggers een podium te geven, jongeren aan het woord te laten en door oa tips te delen.

Zo wilden ze M.E. ook graag even in de spotlights zetten. En wat een eer dat ik daarvoor mijn verhaal mocht doen!


Zo hoop ik, door het delen van mijn verhaal en ervaringen, dat er een spinnenweb op het internet gecreëerd word. Hopelijk groeit dit web uit tot een een fundering voor deze complexe ziekte, die vele levens en gezinnen op de proef stelt. Zodat mensen weten wat M.E. inhoud, het brede scala aan vooroordelen zal krimpen en de maatschappij meer open zal staan voor deze groep onzichtbaar zieken. Omdat vele onzichtbare zieken daardoor zelf onzichtbaar zijn voor de buitenwereld. 

Hopelijk mag dat uitgroeien tot een mijlpaal, zodat mensen zich niet meer zullen hoeven te schamen voor hun 'labeltjes'. Omdat instanties, en artsen ze niet serieus nemen en werkgevers geen zieke werknemers willen. Zodat wij kunnen werken aan onze gezondheid, zonder ons continue voor een activiteit op een goede dag te hoeven verantwoorden. Zodat artsen subsidie krijgen voor 
wetenschappelijke onderzoeken die geen betrekking hebben op ons cognitieve functioneren. Degelijk onderzoek dat een einde gaat brengen aan onze onzekerheid en klachten.
Zodat het leven, simpelweg, weer de moeite waard word. 






Het interview kan je vinden op de website van deze stichting.







<a href="http://www.bloglovin.com/blog/3514815/?claim=zuwedwyv5b8">Follow my blog with Bloglovin</a>



Geen opmerkingen:

Een reactie posten